Kata in Österreich :)

Kata in Österreich :)

Wilkommen!

2016. augusztus 17. - Bárdos Kata

Augusztus 17. – Wilkommen!

Sziasztok! Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy a családom, barátaim és ismerőseim egyszerűbben értesülhessenek arról, mi történik velem… ugyanis kiköltöztem Ausztriába dolgozni Ferivel! J Salzburgban az A1-es autópálya mellett kaptunk munkát Ferivel: ő szakácsként, én meg elméletileg reinigungskraft-ként (takarítóként) a Servus Europa hotelben. Reggel 9es indulással egy kisebb dugó után 4kor érkeztünk meg. Már papírok vártak minket és ügyintézés. Kiderült, hogy rám igazából a service-ben lesz szükség: a reggeliztetésben kell majd segítenem, eltakarítani az asztalokról és kitakarítani a gépeket (narancsfacsaró ilyesmi). Legalábbis ezt mondták. :D De lehet, hogy majd a konyhán is segítenem kell. Kaptam 4 darab L-es méretű Servus Europa-s fehér blúzt, azokban meg a hozott fekete nadrágban és cipőben kell majd dolgoznom. Mivel a Servus Europa egy szállodalénc, ezért az autópálya mindkét oldalán van hotel és étterem is. Én a déliben, Feri sajnos az északiban fog dolgozni, aminek a konyhája sokkal kisebb. L

Kiderült, hogy a hotel alkalmazottjainak 80-90 %-a magyar (a többi 15 osztrák dolgozó viszont 15 különféle tájszólásban beszéli a németet :D), úgyhogy egy magyar dolgozótól, Zolitól kaptunk felvilágosítást: egy személyzeti alagúton át lehet közlekedni a két hotel között. A szállás, amit elég olcsón biztosítanak nekünk, az az északi oldalon van, szóval nekem majd sétálnom kell a munkába, nem is keveset… Ők 5 percet ígértek, de ez eléggé távol áll az igazságtól. A szállás gyalog megközelíthető az északi hoteltől egy sáros erdei úton, ami esőzésekkor nagyon gáz lehet. A pláne, hogy egy kupleráj van a közvetlen közelében, szóval amellett is minden nap el kell majd sétálnom. :D A személyzeti alagúton való átkelés sem veszélytelen, mert az igazából autóknak van, abból is csak egy fér el az úton, szóval ha éppen ott sétál az ember, és jön egy autó, akkor jól félre kell húzódni… A déli hoteltől az északiig kocsival Walserbergen keresztül lehet eljutni. A szálláson kb 30 ember lakik, nagyrészt magyarok. Egy közös konyha van, ami nagyon gagyi, két rezsó van csak, szóval szinte használhatatlan. A szobánkban van egy jó nagy szekrény, de csak 1 ágyat, 1 asztalt és 1 széket raktak be, szóval holnap mindenképp orvosolni kell ezt a problémát, ma meg valahogy kibírjuk. L A szoba egyébként jó állapotban van, a fürdő is szép, de eléggé koszosan hagyta itt az előző ember sajnos. Parkolni elvileg holnaptól tudunk garázsban, mert elmegy egy pár.

Ami elég nagy probléma, az az, hogy nincs semmilyen nagyobb szupermarket a közelben… Nekünk azt javasolták, járjunk át Németországba, elvileg negyedórányira innen van egy Globus áruház. Szóval majd mindig nagyon előre kell gondolkodnunk. Amúgy Ferinek azt ígérték, nem kell majd megszakadni, néha beállít egy-egy nagyob b csoport, de egyébként nem túl nagy forgalmú ez a hely. Holnap fél 7-re kell mennem és délután 2-ig fogok dolgozni, Feri meg pont 2-re megy és fél 10-ig lesz majd.

Nagyon izgatott vagyok a holnap miatt, szurkoljatok, hogy valahogy kézzel-lábbal megértessem magam!

Puszi,

Kata <3

A bejegyzés trackback címe:

https://kata-ausztriaban.blog.hu/api/trackback/id/tr1310423476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bárdos Zoltán 2016.08.18. 16:31:57

Szóval alig lesztek együtt?
Szabadnap?
Mennyire ment a kommunikálás? Volt-e vmi nehézséged az elvégzendő munkával?
(Elég, ha új bejegyzésbe építve reagálsz a kérdéseimre...)
süti beállítások módosítása