Kata in Österreich :)

Kata in Österreich :)

Lernen

2016. augusztus 25. - Bárdos Kata

Augusztus 25. – Lernen

Sziasztok!

Most kicsit eltűntem, mert volt 2 szabadnapunk, és azt teljes mértékben kihasználtuk. :) Kedden elmentünk a Wals-i hivatalba, és bejelentkeztünk a lakcímre, ha valakit érdekelne: 5071 Walserberg, Bundesstrasse 97/10. (Fogalmam sincs, mi a különbség Wals, Walserberg, Walserfeld között, hogy melyik milyen közigazgatási egység… :D)

Aztán elmentünk vásárolni a reptér közelében lévő kis bevásárló negyedbe, úgyhogy nagyjából van már mindenünk. Vettünk egy szendvicssütőt 10 euróért, Dorka szerintem pont olyan, mint a tiétek. :D Ki is próbáltuk már, nagyon hasznos lesz. ;) Ki is tudtunk végre takarítani, hát ez a kicsi szoba előnye, kb 15 perc alatt megvan az egész. :D Tegnap pedig elintéztük, hogy végre legyen 2 kulcsunk, és kicsit becsatlakoztunk az itteni társasági életbe. :D

A mai nap egészen 1-ig tök simán ment, nagyon laza volt, és Markus most 2 napig szabadnapos. <3 :D Volt egy francia társaság a reggelinél, és nagyon boldog voltam, hogy kimondhattam, hogy „Je vous en prie.” :) Aztán 1 órakor beállított 2 busz, na az durva volt. Megint pincérkednem kellett. Vannak amúgy jó tapasztalataim, egy családnál például mikor kivittem az italokat, az apuka megkérdezte, hogy nem beszélek-e németül, mondom nem, de „Noch nicht.” És olyan aranyos volt, nem a lenézést láttam rajta, hanem hogy na akkor hajrá. :) Valamelyik nap pedig borravalót is kaptam, mert feltöröltem amit kiöntöttek. (Funfact, hogy ez kutyabarát étterem, úgyhogy van egy fiókunk tele kutyatálakkal, hogy ihassanak, amíg a gazdi ebédel. :) )Az a jó, hogy ahogy más emberekkel dolgozom időről időre, úgy tanulok minden nap valami újat. Ma például bejött Dominik, ilyen kis osztrák öltözetben, és nagyon sok mindent megmutatott, hogy hogy kell, pl spezi-t csinálni (félig kóla, félig fanta). Kezdem már megtanulni az asztalok számát is, bár nem egyszerű, mert rengeteg van belőlük…

Tegnap Feri megismerkedett Max-szal, aki régen itt volt szakács, és majd októbertől váltja Peter-t a konyhafőnöki poszton. Fiatal srác, és elsőre nagyon nem volt szimpatikus a viselkedése, de Mónika szerint Feri nagyon sokat tud majd tőle tanulni, és ennek örülök. Ha mellette marad pár hónapig, talán más osztrák konyhákon is könnyebben boldogul majd. :) A stílusát meg valószínűleg meg kell szokni.

Most megyek vacsorázni. Valamelyik nap lazacos tésztát kaptunk, aztán meg Max készített nekünk pulykát valami isteni fűszervajjal, szóval na, jó egy étteremben dolgozni. ;)

Pusz nektek :)

Kata, die Lerner Kellnerin (ez így tuti nem helyes, de nagyon vicces :D )

A bejegyzés trackback címe:

https://kata-ausztriaban.blog.hu/api/trackback/id/tr311651958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása