Kata in Österreich :)

Kata in Österreich :)

Salzburg

2016. szeptember 16. - Bárdos Kata

Szeptember 16.

Sziasztok!

Most egész kipihent vagyok, ugyanis ma két szabadnap után dolgoztam. :) Kellett is már, mert a hétvégén 3 napig túlóráztam, óriási forgalom volt. Ma Johannával teljesen lazán nyomtuk a napot, minden napnak ilyennek kéne lenni! Jövő héten Markus urlaubra megy, úgyhogy a következő hét is nyugodt, kellemes hangulatban fog telni. Feri tegnap a süd-ön dolgozott, kicsit tartott tőle, mert óriási az a konyha, és azon az oldalon mindig több a munka is. De végülis csak a takarítás mennyiségével voltak gondjai. :D

Tegnapelőtt viszont bementünk busszal Salzburgba! :) Nagyon jó kis nap volt. Átsétáltunk a várhoz azon a lakatokkal teleaggatott sétálós hídon. Utána meg egy ilyen siklószerűséggel mentünk fel a várba. Gyönyörű kilátás tárult elénk, és találtunk egy éttermet, ahonnan különösen szép látványban volt részünk ebéd közben. Ezen a helyen is a legtöbb pincér az osztrák népviseletben, dirndl-ben illetve lederhose-ban szolgált fel. (Néhányan a Servus Europában is hordják, a főnök, Dominik például mindig abban jár.)

panorama.jpg

Kilátás az étteremből <3

14356126_911559218987817_1668006373_n.jpg

Lazacfilé fehérbor szószban (nagyon finom volt!)

A szövevényes várban sokat sétálgattunk. Az audioguide-on volt magyar hang is. :D Ott elmondták, hogy miért is volt olyan nagy jelentősége a sónak: mivel tudtak tartósítani, ezért ostrom idején is volt elég tartalékuk. Arról egyébként meg vagyok győződve, hogy ha egy város egy folyó két partján helyezkedik el, és vannak hegyek is a közelben, az a tökéletes párosítás. Csodás környezet, történelmi emlékek, kultúra és rendezett városkép. Imádom. :) (Ahogy Budapestet és Prágát is.)

img_0898.JPG

Ferivel a várban (sajnos valamiért nem tudtam egyenesben feltölteni)

img_0896.JPG

Salzburg látképe

Múlt vasárnap Feri volt az itteni bolhapiacon, és szerzett nekünk egy jó kis porszívót tök olcsón. :D Ezenkívül vettünk még fogast az ajtóra meg vízforralót is. Lassan kezd egészen otthonos meg praktikus lenni ez a szoba. :) Ma beszereztünk Ferinek két nagyon szuper kést, mert a Sparban lehetett gyűjteni pontokat rájuk. Egy szakácskést meg egy aprítókést, de majd én is szeretnék egy kis kést, tök menő, Jamie Oliveres. :D

Szerdán jön vissza Réka urlaubról, úgyhogy hoz egy csipetnyi otthont is magával! <3

Puszi nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kata-ausztriaban.blog.hu/api/trackback/id/tr8411713631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása